Bli din bästa version

44. Dr. Helena Wasling: Om Beröring & Sociala Interaktioner

February 20, 2018

Den här veckan har vi med Helena Wasling som är en hjärnforskare som specialiserar sig på beröring och sociala interaktioner. Hon och hennes team har undersökt den delen av nervsystemet som skapar känslomässiga reaktioner i hjärnan. Helena är en talare som har bland annat varit med i Ted X och hjärndagen osv. Hon har medverkat i tv 4 nyhetsmorgon där jag såg Helena först och blev intresserad och ville ha med henne i podcasten. Tycker intervjun blev riktigt intressant och det är kul att få dela med er hur beröring och sociala interaktioner påverkar oss människor.

Idag pratar vi om hur viktigt beröring är, vad som händer om vi inte får beröring, hur vi bygger relationer med beröring, hur man kan bygga bra team med beröring. Vilket ställe på kroppen som är bra för beröring med någon som man inte har någon kärleksrelation med. Vi pratar om att vår hjärna är föränderlig hela livet, hur det blir mindre beröring och sociala interaktioner i vår digitaliserade värld. Vi pratar om vad som kan hända om man känner sig ensam och saknar tillhörighet. Utan vidare introduktion här är Helena Wasling. 

För gamla kunder på Linas Matkasse https://linasmatkasse.se/kontakta-oss?c=BLIDINBASTAVERSION&utm_source=influencer&utm_medium=insta&utm_campaign=blidinbastaversion

För er som är intresserade av coachutbildning http://www.coachstjarnan.se/